Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Mariške održale Godišnju skupštinu i provele dan u sportskim aktivnostima

Last Updated on Thursday, 13 June 2013 09:53 Written by Dom Koprivnica Thursday, 13 June 2013 08:33

U srijedu, 12. lipnja u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je Izvještajno izborna godišnja skupština Kluba za starije osobe „Mariška“. Osim izvještaja koje su podnijeli zaposlenici i članovi Kluba, dosadašnja predsjednica Verica Šarlija predložila je svoje razrješenje i izbor novog predsjednika Kluba. Nova predsjednica je Valentina Čadavec, voditeljica svih programa koji se provode u Klubu, a za istaknuti je program „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ koji se na području naše županije provodi uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Okupljene su pozdravili zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić i županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki, ujedno i članica Upravnog odbora Kluba za starije osobe „Mariška“. Gospođa Cuki istaknula je kako je iznimno ponosna na rad Kluba koji je uvelike pridonio unaprjeđenju socijalne skrbi u Koprivničko-križevačkoj županiji. Umjetnički dio programa pripremio je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica i recitatorska grupa Kluba. Nakon skupštine članovi Kluba i korisnici Doma mogli su se okušati u sportskom natjecanjima kao što su pikado, viseća kuglana, nabacivanje kolutova i staze spretnosti. Okupio se velik broj natjecatelja koji su mogli uživati u lijepom i sunčanom danu. Nakon natjecanja svi prisutni počastili su se roštiljem i kotlovinom, a uz živu glazbu neki su i zaplesali. Podijeljene su medalje i nagrade sponzora za najuspješnije natjecatelje.

Galerija fotografija

 

Književni susret s Božicom Brkan

Last Updated on Monday, 10 June 2013 07:28 Written by Dom Koprivnica Friday, 07 June 2013 09:56

U četvrtak, 6. lipnja korisnici Doma počašćeni su gostovanjem književnice i novinarke Božice Brkan. Ova produktivna autorica, članica Hrvatskog društva književnika i brojnih drugih novinarskih udruženja radila je u istaknutim hrvatskim dnevnim novinama. Jedna od začetnika Večernjakovog priloga Vrt dugi niz godina bila je i scenaristica nama dobro poznate emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“. Izdala je i nekoliko knjiga pjesama i proze u kojima njeguje svoj moslavački zavičajni dijalekt, kekavski. Velik dio njezinog opusa posvećen je hrani i raznim zanimljivostima koja su vezana za hranu i pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela. U Domu je kroz opuštenu atmosferu i razgovor s Markom Gregurom, piscem i zaposlenikom Kluba za starije osobe „Mariška“ prisutnima dočarala svoj životni put novinarke i spisateljice te kroz brojne anegdote iz osobnog i profesionalnog života opisala kako su nastala njezina najpoznatija djela. Okupljeni su mogli čuti njezine pjesme i odlomke iz proznih djela.

Galerija fotografija

 

Mjesečni sastanak s korisnicima - lipanj

Last Updated on Thursday, 06 June 2013 09:50 Written by Dom Koprivnica Thursday, 06 June 2013 09:36

U četvrtak je i ovog mjeseca održan mjesečni sastanak upravljačkog tima Doma s korisnicima. Ovog mjeseca razgovaralo se o posjetu naših korisnika domovima Pešćenica i Sveta Ana u Zagrebu. Ravnateljica je primijetila kako su ovi zagrebački domovi lijepo uređeni, pogotovo vrtovi i balkoni koji su puni cvijeća, pa je potaknula naše korisnike da i oni urede svoje balkone. Bilo je riječi i o jelovniku i zadovoljstvu korisnika prehranom. Socijalne radnice podsjetile su korisnike na tekuće događaje i promjene kojima se Dom mora prilagoditi, a bilo je riječi i o obilježavanju blagdana sv. Antuna sljedeći tjedan, kada će se pješice ići do crkve i u centar. Medicinska sestra podsjetila je korisnike na važnost kretanja, kao i održavanje osobne higijene.

 

Naši korisnici na natjecanju u boćanju u Zagrebu

Last Updated on Wednesday, 05 June 2013 07:04 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 05 June 2013 06:34

U utorak, 4. lipnja korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica posjetili su Dom za starije i nemoćne Sveta Ana u Zagrebu. Povod druženju, na kojem se okupilo petnaestak, uglavnom zagrebačkih domova, bilo je natjecanje korisnika u boćanju. Ovo 9. Međudomsko natjecanje u boćanju bilo je tek drugo za stanare koprivničkog Doma, no kao i na sva natjecanja, korisnici su se s veseljem odazvali. Iako rezultatski nisu bili u vrhu, bilo je važno sudjelovati i družiti se s korisnicima drugih domova.

Galerija fotografija

 

Page 86 of 98

«StartPrev81828384858687888990NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting