Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Predstava "Mjesečeva princeza"

Last Updated on Thursday, 28 March 2013 09:37 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 27 March 2013 09:04

Jučer, u utorak, naši korisnici mogli su se zabaviti na još jednoj predstavi koju su im pripremili zaposlenici. Predstavu pod nazivom „Mjesečeva princeza“ osmislila je i za nju tekst napisala pjesnikinja i česta gošća Doma Elizabeta Hrceg. Predstava za koju se tražio stolac više uspjela je korisnike podsjetiti na snagu ljubavi i vjere, posebno potrebne u ovo vrijeme Uskrsa, naglasila je ravnateljica Doma Vesna Križan. Budući da je predstava doživjela veliki uspjeh, sljedeći tjedan održati će se i na stacionaru, za sve polupokretne i nepokretne korisnike, kako bi i oni mogli uživati u ovoj priči kojoj je nadahnuće pružila jedna japanska legenda.

Galerija fotografija

 

Nastavlja se financiranje projekta "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama"

Last Updated on Wednesday, 27 March 2013 09:16 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 20 March 2013 12:08

U utorak, 19. ožujka potpisan ju ugovor o sufinanciranju projekta „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ između provoditelja programa Kluba za starije osobe „Mariška“ i Koprivničko-križevačke županije. Već 8. godinu zaredom ovaj projekt se provodi na području općina i gradova Koprivničko-križevačke županije, a program dobiva i financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Od ove godine, u projekt se uključila i Gradska organizacija Crvenog križa Križevci koja će provoditi program na području Grada Krževaca i općina koje gravitiraju Križevcima. U ime Kluba „Mariška“ ugovor je potpisala predsjednica Verica Šarlija, u ime GO Crvenog križa Križevci ravnateljica Đurđica Kopseak, a u ime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren. U ovaj jedinstveni primjer sveobuhvatne skrbi za starije osobe izvan institucije uključeno je petstotinjak osoba starijih od 65 godina, slabijeg imovinskog i zdravstvenog stanja koji žive sami i bez pomoći mladih. Budući da se taj dan obilježio i Dan socijalnog rada, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan čestitala je svim kolegama njihov dan, a čestitkama se pridružio i župan Koren. Župan je, između ostalog, pohvalio trud djelatnika u organizaciji ovog programa te poželio da se takvi programi razvijaju i u budućnosti.

Galerija fotografija

 

Josipovo

Last Updated on Wednesday, 27 March 2013 09:16 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 20 March 2013 11:06

U utorak 19. ožujka su korisnici i zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe Mariška obilježili blagdan Sv. Josipa svetom misom i prodajnom izložbom u prostorima Doma. Josipovo se već tradicionalno svečano obilježava u Domu jer je domska kapelica posvećena upravo tom svecu. Misno slavlje predvodio je Branko Švogor, župnik iz drnjanske Župe rođenja Blažene Djevice Marije, u pratnji župnika Krunoslava Pačalata iz Župe Blaženog Alojzija Stepinca, domskog dušobrižnika koji je u popodnevnim satima organizirao duhovnu obnovu za zaposlenike. Svečanu atmosferu u kapelici upotpunio je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica i njihova voditeljica profesorica Ana Pleskalt. Misi je prisustvovao i predstavnik Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, te ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Križevci Đurđica Kopseak. Prije i nakon mise stanari i gosti Doma mogli su razgledati i kupiti pisanice i ostale radove iz uskrsnog programa kreativne radionice kluba Mariška, medičarske proizvode i rukom rađeni nakit. Iako je Dom posjetio iz poslovnih razloga, župan Darko Koren navratio je do štandova, razgledao asortiman i kupio uskrsnu košaricu s pisanicama te pohvalio vrijedne ruke Mariški koje će svoje radove izložiti i ovaj vikend na gradskoj tržnici u Koprivnici.

Galerija fotografija

 

Proslava Dana žena

Last Updated on Monday, 11 March 2013 11:09 Written by Dom Koprivnica Monday, 11 March 2013 10:49

Prošli petak u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica bio je pun događanja. Ujutro su se korisnici Doma zaputili na glavni gradski trg i prisustvovali otvorenju izložbe „Pisanica od srca“, a ugodno proljetno jutro iskoristili su za šetnju i razgledavanje pisanica te druženje sa županom Darkom Korenom koji im je čestitao Dan žena. Popodne su stanari obilježili Dan žena raznim aktivnostima. U posjet su im došli članovi Literarne sekcije „Podravka 72“ i prigodnim programom uz recitacije i pjesmu razveselili prisutne. Isto tako, Likovna sekcija „Podravka 72“ izložila je svoje radove na temu proljeća i proljetnog cvijeća, a Udruga Koprivice počastila je korisnike kolačima od koprive. Navečer je Vokalno-instrumentalni sastav Seniori organizirao zabavu povodom Dana žena, a na kojoj su korisnici i njihovi gosti mogli zapjevati i zaplesati te tako još jednom odati počast svim ženama na njihov dan.

Galerija fotografija

 

Page 95 of 103

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting