Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://www.dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Radni sastanak gerontodomaćica Kluba Mariška i kontakt-policajaca

Last Updated on Monday, 08 April 2013 06:14 Written by Dom Koprivnica Monday, 08 April 2013 06:07

U petak, 5. travnja u prostorijama dnevnog boravka Kluba za starije osobe „Mariška“ sastali su se predstavnici Kluba „Mariška, gerontodomaćice s područja grada Koprivnice i koprivnički kontakt policajci s ciljem poboljšanja usluge i s jedne i druge strane. Predsjednica Kluba Verica Šarlija izrazila je zadovoljstvo ovakvom suradnjom i naglasila da ljudi zapravo ne znaju što točno kontakt policajci rade te iz tog razloga postoje barijere i nedostatak komunikacije između njih i građana. Policijska službenica za prevenciju Božica Srnec, ujedno i koordinatorica kontakt policajaca naglasila je kako je cilj ovog sastanka suradnja policije i gerontodomaćica koja bi s vremenom trebala rezultirati olakšanom komunikacijom između policije i građana, u ovom slučaju s jednom od najugroženijih skupina, starijim ljudima koji žive sami, a koji su jedna od najčešćih meta prevara, krađa ili nasilja u obitelji. Kako je prvenstvena zadaća kontakt policajaca prevencija potencijalnih problema, razmjena informacija između gerontodomaćica i policajaca je vrlo važna. Osim toga gerontodomaćice će svoje korisnike osobno upoznati s kontakt policajcima te tako pridonijeti razumijevanju njihovog posla i ovlasti. Naime, želja je svih okupljenih da dobivanjem potrebnih informacija starije osobe uključene u program „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ promijene negativnu percepciju prema policiji, a to je proces koji traje. Vrlo nam je važno i nadamo se da ćemo s vremenom izgraditi povjerenje građana u kontakt policajce, rekao je Željko Strmečki, kontakt policajac za Miklinovec i Lenišće. Osim poslova koje policija inače radi, kontakt policajci mogu pomoći i kod situacija koje nisu isključivo policijski posao, npr. odlazak u ljekarnu po lijekove što je posebno pogodno za stariju populaciju. U krajnjem slučaju, oni će znati koje službe obavijestiti o problemu. Dogovorena je intenzivna suradnja između kontakt policajaca i Kluba „Mariška“ koji je dobro mjesto komunikacije sa starijim osobama, ne samo onima koji žive sami, nego i ostalim članovima koje Klub okuplja na raznim radionica i vježbama, a koje će kontakt policajci u skoro vrijeme posjetiti kako bi kroz druženje ostvarili bolju komunikaciju i opušteniju atmosferu koja je potrebna kako bi se unaprijedila sigurnost starijih osoba, ali i svih građana Koprivnice.

 

Sretan Uskrs!

Last Updated on Friday, 29 March 2013 08:46 Written by Dom Koprivnica Friday, 29 March 2013 07:02

Uskrs je blagdan mira, obitelji, ljubavi i vjere. Želimo Vam da ga provedete s najmilijima i da zajedno pronađete blagostanje u svojim srcima te da ga podijelite s drugima.

Dragim našim korisnicima, članovima Kluba Mariška i zaposlenicima želimo sretan Uskrs!

 

 

Predstava "Mjesečeva princeza"

Last Updated on Thursday, 28 March 2013 09:37 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 27 March 2013 09:04

Jučer, u utorak, naši korisnici mogli su se zabaviti na još jednoj predstavi koju su im pripremili zaposlenici. Predstavu pod nazivom „Mjesečeva princeza“ osmislila je i za nju tekst napisala pjesnikinja i česta gošća Doma Elizabeta Hrceg. Predstava za koju se tražio stolac više uspjela je korisnike podsjetiti na snagu ljubavi i vjere, posebno potrebne u ovo vrijeme Uskrsa, naglasila je ravnateljica Doma Vesna Križan. Budući da je predstava doživjela veliki uspjeh, sljedeći tjedan održati će se i na stacionaru, za sve polupokretne i nepokretne korisnike, kako bi i oni mogli uživati u ovoj priči kojoj je nadahnuće pružila jedna japanska legenda.

Galerija fotografija

 

Nastavlja se financiranje projekta "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama"

Last Updated on Wednesday, 27 March 2013 09:16 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 20 March 2013 12:08

U utorak, 19. ožujka potpisan ju ugovor o sufinanciranju projekta „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ između provoditelja programa Kluba za starije osobe „Mariška“ i Koprivničko-križevačke županije. Već 8. godinu zaredom ovaj projekt se provodi na području općina i gradova Koprivničko-križevačke županije, a program dobiva i financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Od ove godine, u projekt se uključila i Gradska organizacija Crvenog križa Križevci koja će provoditi program na području Grada Krževaca i općina koje gravitiraju Križevcima. U ime Kluba „Mariška“ ugovor je potpisala predsjednica Verica Šarlija, u ime GO Crvenog križa Križevci ravnateljica Đurđica Kopseak, a u ime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren. U ovaj jedinstveni primjer sveobuhvatne skrbi za starije osobe izvan institucije uključeno je petstotinjak osoba starijih od 65 godina, slabijeg imovinskog i zdravstvenog stanja koji žive sami i bez pomoći mladih. Budući da se taj dan obilježio i Dan socijalnog rada, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan čestitala je svim kolegama njihov dan, a čestitkama se pridružio i župan Koren. Župan je, između ostalog, pohvalio trud djelatnika u organizaciji ovog programa te poželio da se takvi programi razvijaju i u budućnosti.

Galerija fotografija

 

Page 103 of 112

«StartPrev101102103104105106107108109110NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting